Posted by

Προκήρυξη

11 March 2016

Ημερομηνία Διεξαγωγής

Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 09:30 

Εκκίνηση και Τερματισμός

Οι αγώνες θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Πουρναρόκαστρο Αχαΐας. Η εκκίνηση θα γίνει  στις 09:30 π.μ. 

Αγώνες

Θα διεξαχθούν 2 αγώνες, ένας με απόσταση 20 χιλιομέτρων και ένας με απόσταση 16 χιλιομέτρων. Και οι δύο διαδρομές είναι κατάλληλες για να γνωρίσουν οι νέοι δρομείς το ορεινό τρέξιμο, αλλά και για τους έμπειρους να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους ενόψει των μεγάλων αγώνων που ακολουθούν.

Ανάλυση Διαδρομής

Και οι δύο διαδρομές ξεκινούν από την πλατεία του Πουρναρόκαστρου, σε υψόμετρο 650 μ. .
Η μικρή διαδρομή, αυτή των 16 χλμ., θεωρείται χαμηλής έως μέτριας δυσκολίας με 762 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Η μισή διαδρομή γίνεται σε χωματόδρομο και η υπόλοιπη σε μονοπάτια, τα οποία είναι πολύ καλά χαραγμένα και σηματοδοτημένα.
16km
Η μεγάλη διαδρομή, αυτή των 20 χλμ.,  θεωρείται μέτριας έως μεγάλης δυσκολίας με 1450 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Το 20% της διαδρομής γίνεται σε χωματόδρομο και η υπόλοιπη διαδρομή περιλαμβάνει  μονοπάτια, πολύ καλά χαραγμένα και σηματοδοτημένα, αλπικό τοπίο (δάσος με έλατα) και πετρώδη περιοχή. Η διαδρομή αυτή περνά από τα δύο καταφύγια, το Ψάρθι και το Πρασούδι.
16km


Τροποποίηση διαδρομής

Αν υπάρξει κίνδυνος, από οποιονδήποτε λόγο, για την ασφάλεια των δρομέων μπορεί να υπάρξει αλλαγή ή τροποποίηση της διαδρομής. Επίσης μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα ή αναβολή ή και ματαίωση λόγω κακοκαιρίας ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής και για τους δύο αγώνες  έχουν όλοι οι δρομείς άνω των 18 ετών (έτος γεννήσεως 1998 και μεγαλύτεροι/-ρες). Οι δρομείς αποδέχονται απολύτως και συναινούν στη λήψη φωτογραφιών, υλικών video και στην προβολή του αγώνα, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής ενημέρωσης κ.λπ., εφόσον αυτό το μέσον επιλεγεί από τους διοργανωτές για την προβολή του αγώνα.

Ιατρική Εξέταση

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται, πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του νόμου 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να λάβουν μέρος στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση των διοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία. 
Επίσης οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι για την αντιμετώπιση ατυχήματος κατά τη διάρκεια συμμετοχής τους στον αγώνα.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο διοργανωτής δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό, θάνατο ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων.

«ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ»


Ιατρική κάλυψη

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει από την πλευρά του διοργανωτή ιατρική κάλυψη (γιατρός αγώνα) και ασθενοφόρο.

Δήλωση Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά μέσω του site του αγώνα www.panachaikotrail.gr συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση και διευκρινίζοντας απαραίτητα ποιον αγώνα αφορά η δήλωση. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν από 06 Μαρτίου 2017 μέχρι την 28η Απριλίου 2017. 
Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να ακολουθήσει κατάθεση του ποσού συμμετοχής μέσα σε 5 ημέρες στο λογαριασμό του συλλόγου στην Τ/Τ- EUROBANK με αριθμό λογαριασμου Τ/Τ- EUROBANK: 0026-0671-49-0101861293  IBAN: GR6902606710000490101861293
Στην κατάθεση πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται το όνομα του/της δρομέα.
Τα διατραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη. Η αποστολή της απόδειξης δεν είναι απαραίτητη, θα πρέπει όμως να προσκομίζεται στη γραμματεία για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλλετε το αντίτιμο της συμμετοχής σας το αργότερο πέντε (5) ημέρες μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώνεται το ονοματεπώνυμο του δρομέα για τον οποίο καταβάλλεται η συμμετοχή.

Αριθμός αθλητή

Ο κάθε αθλητής υποχρεούται να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να αλλοιωθεί ή να διπλωθεί.

Βοήθεια-Εξοπλισμός

Επιτρέπεται στους δρομείς η χρήση πυξίδας, GPS και κινητού τηλεφώνου, ενώ απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου μέσου καθώς και οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια.
Η χρήση μπατόν συνίσταται κυρίως για τους δρομείς της μεγάλης διαδρομής. Επίσης οι δρομείς, αν θέλουν, μπορούν να έχουν μαζί τους υδροδοχείο και καπέλο.

Απορρίμματα- καθαριότητα

Όλοι οι δρομείς, κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και τα άτομα της διοργάνωσης οφείλουν να διατηρούν τους χώρους και το φυσικό περιβάλλον καθαρό.


Σήμανση διαδρομής

Και οι δύο διαδρομές θα είναι πολύ καλά σηματοδοτημένες με σπρέυ κόκκινου χρώματος, με κορδέλες και με πινακίδες.

Τροφοδοσία – Σταθμοί Ανεφοδιασμών

Οι σταθμοί θα είναι υπερπλήρεις με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα: νερό, αλμυρά και γλυκά μπισκότα, ισοτονικά, σταφίδες κ.ά., ώστε οι δρομείς να μη χρειαστεί να έχουν μαζί τους εξάρτηση και να τρέξουν ελεύθερα και άνετα. 
  • Στον Αγώνα των 20 χλμ θα υπάρχουν 6 (έξι) ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού.
  • Στον Αγώνα των 16 χλμ θα υπάρχουν 4 (τέσσερις) ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού.

Κόστος Συμμετοχής

Για τον αγώνα των 20 χλμ το κόστος είναι 15 ευρώ και για τον αγώνα των 16 χλμ. είναι 10 ευρώ. Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής, τροφοδοσία και υποστήριξη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μετάλλιο, αναμνηστικά.

Βραβεύσεις

Σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθεί πολύ ωραίο αναμνηστικό μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα, δώρο που θα ανακοινωθεί και γεύμα στο τέλος του αγώνα.

Έπαθλα

Οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης των δύο αγώνων 20 και 16 χλμ θα βραβευτούν με ειδικά έπαθλα. Επίσης, θα υπάρξουν και για τους δύο αγώνες ηλικιακές κατηγορίες για άντρες και γυναίκες.


- Στους άντρες οι κατηγορίες είναι: 18-29, 30-39, 40-49, 50-59 και 60 +.

- Στις γυναίκες οι κατηγορίες είναι: 18-29, 30-39, 40-49, 50 +.

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι δρομείς κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Όσοι δρομείς βραβευτούν στη γενική κατάταξη, δε θα βραβευτούν πάλι στις κατηγορίες.

Δώρα

Στο τέλος του αγώνα θα κληρωθούν δώρα στους δρομείς.

Σημαντικές παρατηρήσεις

Για την ομαλότερη διεξαγωγή του αγώνα, θα ήτανε καλύτερα να παραλάβετε τα αθλητικά σας νούμερα την ημέρα του Σαββάτου και ΟΧΙ την Κυριακή λίγο πριν από τον αγώνα.


Panachaiko Trail 2018 ©

ΙΜΕ πληροφορική